
Tiftik Burger(Dana Brisket İle) Tanımı İçin Gereçler
Tiftik et için;
- Yarım kilo dana brisket
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 7-8 diş sarımsak
- Defne yaprak
- Tane karabiber
- Tane kimyon
- Top kekik
- Kaya tuzu
- Cheddar peynir
- Karamelize soğan
- 1 su bardak ılık su
- Yarım su bardak ılık süt
- 1 yemek kaşık toz şeker
- 1 tatlı kaşık tuz
- 1 paket instant kuru maya
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşık sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşık tereyağ
- 4 -4, 5 su bardak un
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşık süt
- Susam, çörekotu
Tiftik Burger(Dana Brisket İle) Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak etimizi iri kuşbaşı dilimleyelim, düdüklüye soğanlar, havuç, sarımsaklar hepsi tabi dilimli itinasız olarak.
- File içinde baharatlar ile etimiz ve suyumuzu koyup 1, 30-2 saat pişirelim, düdüklü yoksa 5-6saat sürer.
- Suyunu süzüp, pişen eti havuçlar, soğanlar hepsini didikleyerek tencerede kavuralım az tereyağı ile başka yerde mor kuru soğan, ve olağan kuru soğan kavuralım karamelize olacak.
- Hamburger ekmekler için ılık su ve süt , 1 yemek kaşık şeker ve mayayı karıştırıp 10 dk kabartalım.
- İçine yumurta, sıvı yağ, tuz ve denetimli unu döke döke yoğuralım.
- Tezgaha alıp tereyağını hamura yayarak tekrar yoğuralım, hamurumuzu 45 dk maya için dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan yuvarlak bezeler yapıp yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye aralıklı koyup tekrar maya süreci için bekletelim.
- Pofidik olan burger emeklerimizi 2. Kere tekrar yuvarlayıp dizilerim tekrar kabarsın ve üstüne yumurta sarısı, süt karışımı sürelim.
- Susam corek otu serpebilirsiniz. 200 derece alt-üst ayar fansız 10 dk sonra 180 derece düşür 15 dk pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine nemli bez koyalım.
- Pişen burgeleri ortadan bölelim alta tiftik et, karamelize soğan ve cheddar peynir koyup tekrar fırınlayalım.