Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tiftik Burger(Dana Brisket İle)

Tiftik Burger(Dana Brisket İle)
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tiftik-burgerdana-brisket-ile-9.jpg

Tiftik Burger(Dana Brisket İle) Tanımı İçin Gereçler


Tiftik et için;
  • Yarım kilo dana brisket
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 7-8 diş sarımsak
  • Defne yaprak
  • Tane karabiber
  • Tane kimyon
  • Top kekik
  • Kaya tuzu
  • Cheddar peynir
  • Karamelize soğan
Hamburger ekmeği ( 6 adet burger ekmek 120 gram beze)
  • 1 su bardak ılık su
  • Yarım su bardak ılık süt
  • 1 yemek kaşık toz şeker
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşık sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşık tereyağ
  • 4 -4, 5 su bardak un
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşık süt
  • Susam, çörekotu

Tiftik Burger(Dana Brisket İle) Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak etimizi iri kuşbaşı  dilimleyelim, düdüklüye soğanlar, havuç, sarımsaklar hepsi tabi dilimli itinasız olarak.
  2. File içinde baharatlar ile etimiz ve suyumuzu koyup 1, 30-2 saat pişirelim, düdüklü yoksa 5-6saat sürer.
  3. Suyunu süzüp, pişen eti havuçlar, soğanlar hepsini didikleyerek tencerede kavuralım az tereyağı ile başka yerde mor kuru  soğan, ve olağan kuru soğan kavuralım karamelize olacak.
  4. Hamburger ekmekler için ılık su ve süt , 1 yemek kaşık şeker ve mayayı karıştırıp 10 dk kabartalım.
  5. İçine yumurta, sıvı yağ, tuz ve denetimli unu döke döke yoğuralım.
  6. Tezgaha alıp tereyağını hamura yayarak tekrar yoğuralım, hamurumuzu 45 dk maya için dinlendirelim.
  7. Dinlenen hamurdan yuvarlak bezeler yapıp yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye aralıklı koyup tekrar maya süreci için bekletelim.
  8. Pofidik olan burger emeklerimizi 2. Kere tekrar yuvarlayıp dizilerim tekrar kabarsın  ve üstüne yumurta sarısı, süt karışımı sürelim.
  9. Susam corek otu serpebilirsiniz. 200 derece alt-üst ayar fansız 10 dk sonra 180 derece düşür  15 dk pişirelim.
  10. Fırından çıkar çıkmaz üzerine nemli bez koyalım.
  11. Pişen burgeleri ortadan bölelim alta tiftik et, karamelize soğan ve cheddar peynir koyup tekrar fırınlayalım.
Öbür gereçler klasik burger için zevkinize kalmış.
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt