Tikka Masala (Tavuklu Hint Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
Marine için;
- 3 küp küp kesilmiş tavuk göğsü
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 6 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı taze veya toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı garam masala
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük soğan yemeklik doğranmış
- 8 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı taze veya toz zencefil
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı zerdeçal
- 2 tatlı kaşığı kişniş tozu (veya 1 avuç ince kıyılmış taze kişniş)
- 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığı garam masala
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 teneke doğranmış domates
- 2 su bardağı su
- 1 kutu sıvı krema (200ml)
- Bir avuç taze kişniş
Tikka Masala (Tavuklu Hint Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle küp küp (şişlik gibi) doğranmış tavuğumuzu marine ediyoruz.
- Tüm marine malzemeleri karıştırıp bir gece önceden marine yapabilirsiniz. Yada en az 1 saat marine olması lazım.
- Tavuğumuzu tahta sislere dizip 250 derece fırında yarısında çevirerek 30dk pişirelim.
- Şimdi sosumuza geçelim. Yağımızı tavaya alıp önce soğanlarımızı kavuruyoruz, zencefil ve sarmısağımızı da ekleyip 1 dk daha kavuralım.
- Sonra bütün baharatlarımızı ekleyip 1 dk daha kavuruyoruz ve salçamızı ekliyoruz.
- Kokusu çıkınca teneke domatesimizi ekliyoruz, 2 dk pişirdikten sonra suyumuzu ekleyip 5dk kaynamaya bırakıyoruz.
- Sonra kremamızı ve sisten çıkartılmış tavuklarımızı ekleyip 5dk daha kaynatıyoruz.
- Pişen yemeğimizi tabakladıktan sonra üzerine taze kişniş serpiyoruz.
- Pilav ve naan ekmeği ile servis edilir. (naan ekmeğin tarifini sayfamda bulabilirsiniz ????)şimdiden afiyet olsun!!.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.