![tiktok-makarnasi-baked-feta-pasta.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/21/tiktok-makarnasi-baked-feta-pasta.jpg)
Tiktok Makarnası (Baked Feta Pasta) Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram penne makarna
- 500 gram çeri domates
- 1 adet sivri acı biber
- 1 kalıp feta 200 gram (beyaz peynir)
- 1/2 (yarım) bardak zeytinyağı
- Fesleğen
- Tuz, karabiber, pulbiber
Tiktok Makarnası (Baked Feta Pasta) Tanımı Yapılışı
- Fırın tepsisine zeytinyağını döküp ortaya feta peyniri ( türkiye için ezine ) etrafına da çeri domatesleri yerleştiriyoruz.
- Sivri biberi ince ince kesip fetanın üzerine ekliyor sonra fesleğen yapraklarını sonra da baharatlarımızı serpiyoruz.
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.
- Bu mühletin sonunda ısıyı 220 dereceye çıkarıyor ve 10 dk daha pişiriyoruz.
- Bu esnada makarnalar için kaynattığımız suya biraz tuz ekleyip makarnalarımızı pişiriyoruz. ( makarna suyuna yağ asla eklemiyoruz) Her makarnanın pişme müddeti farklı olduğundan ben her vakit paketin gerisinde yazan müddete nazaran pişiriyorum. Bu makarna için müddet 14 dakika idi.
- Fırından feta ve domateslerimizi çıkardıktan sonra pişen makarnamızın suyunu süzerken 1 bardak makarna suyunu kesinlikle ayırıyoruz. ( makarnaları asla soğuk sudan geçirmiyoruz).
- Suyunu süzdüğümüz makarnayı fırından çıkardığımız kabımızla buluşturuyor, uygunca karıştırırken ayırdığımız makarna suyunu da üzerine ekliyor ve karıştırıyoruz.
- Çok sulu gelebilir gözünüze biliyorum lakin korkmayın ???? bir yahut iki dakika bekledikten sonra servis edebilirsiniz. ( bu müddette o suyu çekmiş oluyor) afiyet olsun.