Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tiramisu Tadında Rulo Pasta Hem Bütçeli Hem Lezzetli

Tiramisu Tadında Rulo Pasta Hem Bütçeli Hem Lezzetli

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
tramusu-tadinda-rulo-pasta-hem-butceli-hem-lezzetli.jpg

Tiramisu Tadında Rulo Pasta Hem Bütçeli Hem Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Krema için;
  • 500 gram süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
En üstü için;
  • Kakao
  • Türk kahvesi
  • Su

Tiramisu Tadında Rulo Pasta Hem Bütçeli Hem Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle keki yapmakla başlayalım kekimiz için; yumurta ve şekeri bembeyaz olana kadar katı bir hal alana kadar çırpıyoruz. Burası önemli gerçekten bembeyaz olana kadar çırpmamız lazım.
  2. Adından sütü, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip sadece karışsın diye çırpalım. En düşük ayarda fazlası kekimizi söndürür.
  3. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize boşaltıp düzleyelim.
  4. Hemen sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15 20 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  5. Kek fırında pişerken biz kremasını yapalım. Krema için olan bütün malzemeleri derin bir karıştırma kabına alalım ocağa almadan önce hepsini bir güzel karıştıralım.
  6. Daha sonra ocağa alıp göz göz olana kadar karıştıralım.
  7. Ocaktan alır almaz vanilyayı ekleyelim ve ara ara soğuyana kadar karıştıralım ki kabuk bağlamasın.
  8. Ben içine krema falan koymadım ama eğer çok isterseniz tadı daha güzel olsun derseniz katı kremalardan bir miktar ekleyebilirsiniz ama çok olmayacak şekilde. Kremamız cıvık olmamalı.
  9. Kekimizi fırından çıkartmadan önce tezgahın üstüne yağlı kağıda kakao serpiştirelim.
  10. Fırından çıkardığımız kekin birazcık soğumasını bekleyelim.
  11. Ardından yağlı kağıdından ayıralım ve ters kısmına kahveli suyumuzdan güzelce dökelim, ne çok fazla olsun ne de az olsun.
  12. Kahveli suyu döktükten sonra kahveli suyun olduğu kısım kakaoya denk gelecek şekilde daha önceden kakao serpiştirdiğimiz yağlı kağıda koyup rulo şeklinde yapıp birazcık o şekilde bekleyelim.
  13. Daha sonra rulomuzu açıp, kremamızı güzelce her tarafına sürelim ve muzları en ucuna yerleştirelim.
  14. Burada şunu belirtmek istiyorum muzları bütün koyunca rulo yapma işlemi biraz zorladı beni, isterseniz muzları dilimleyip ya da küçük küçük doğrayıp da üzerlerine ekleyebilirsiniz.
  15. Muzları da koyduktan sonra yavaş yavaş sıkıca ama keki de kırmadan rulo yapalım ve tabağımıza alalım bu şekilde biraz dolapta bekletip de servis edebilirsiniz yoksa hemen de servis edebilirsiniz.
  16. Ben dilimledikten sonra o kek kalan kısma tekrar kahveli sudan ekledim tam bir tiramisu tadı verdi. Şimdiden herkese afiyet olsun????????????
Tiramisu Tadında Rulo Pasta Hem Bütçeli Hem Lezzetli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,500Konular
982,593Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt