elektronikci
FD Üye

Tiramisu Tadında Rulo Pasta Hem Bütçeli Hem Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 500 gram süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Kakao
- Türk kahvesi
- Su
Tiramisu Tadında Rulo Pasta Hem Bütçeli Hem Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle keki yapmakla başlayalım kekimiz için; yumurta ve şekeri bembeyaz olana kadar katı bir hal alana kadar çırpıyoruz. Burası önemli gerçekten bembeyaz olana kadar çırpmamız lazım.
- Adından sütü, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip sadece karışsın diye çırpalım. En düşük ayarda fazlası kekimizi söndürür.
- Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize boşaltıp düzleyelim.
- Hemen sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15 20 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Kek fırında pişerken biz kremasını yapalım. Krema için olan bütün malzemeleri derin bir karıştırma kabına alalım ocağa almadan önce hepsini bir güzel karıştıralım.
- Daha sonra ocağa alıp göz göz olana kadar karıştıralım.
- Ocaktan alır almaz vanilyayı ekleyelim ve ara ara soğuyana kadar karıştıralım ki kabuk bağlamasın.
- Ben içine krema falan koymadım ama eğer çok isterseniz tadı daha güzel olsun derseniz katı kremalardan bir miktar ekleyebilirsiniz ama çok olmayacak şekilde. Kremamız cıvık olmamalı.
- Kekimizi fırından çıkartmadan önce tezgahın üstüne yağlı kağıda kakao serpiştirelim.
- Fırından çıkardığımız kekin birazcık soğumasını bekleyelim.
- Ardından yağlı kağıdından ayıralım ve ters kısmına kahveli suyumuzdan güzelce dökelim, ne çok fazla olsun ne de az olsun.
- Kahveli suyu döktükten sonra kahveli suyun olduğu kısım kakaoya denk gelecek şekilde daha önceden kakao serpiştirdiğimiz yağlı kağıda koyup rulo şeklinde yapıp birazcık o şekilde bekleyelim.
- Daha sonra rulomuzu açıp, kremamızı güzelce her tarafına sürelim ve muzları en ucuna yerleştirelim.
- Burada şunu belirtmek istiyorum muzları bütün koyunca rulo yapma işlemi biraz zorladı beni, isterseniz muzları dilimleyip ya da küçük küçük doğrayıp da üzerlerine ekleyebilirsiniz.
- Muzları da koyduktan sonra yavaş yavaş sıkıca ama keki de kırmadan rulo yapalım ve tabağımıza alalım bu şekilde biraz dolapta bekletip de servis edebilirsiniz yoksa hemen de servis edebilirsiniz.
- Ben dilimledikten sonra o kek kalan kısma tekrar kahveli sudan ekledim tam bir tiramisu tadı verdi. Şimdiden herkese afiyet olsun????????????