
Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
- Hazır pandispanya keki
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 2, 5 su bardağı süt
- 200 gram labne peyniri
- 1 yemek kaşığı granül kahve ( Yada 3 ü 1 arada)
- 1 su bardağı sıcak su
- Kakao
Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak uygun bir tencereye şeker, un, yumurta ve sütü alalım ve topak kalmayana kadar karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alarak yoğunlaşana kadar pişirelim (Sürekli karıştırılması gerek ) Pişen muhallebiyi soğumaya bırakalım ve kekimizi ıslatalım.
- Islattığımız kekimizin üzerine muhallebimizi gereğince ılıttıktan sonra ek edelim bunu yaparken kelepçeli kek kalıbınız varsa onun içinde yapabilirsiniz.
- Muhallebimizin üzerine kekimizin başka yarısını da koyup tekrar muhallebimizden koyuyoruz.
- Üzerine kakaomuzu da serptikten sonra soğumaya bırakıyoruz (1 gün beklerse daha âlâ olur) Deneyeceklere afiyet olsun????