
Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağından biraz fazla şeker
- 2,5 yemek kaşığı süt
- 400g mascarpone peyniri (Ya da labne)
- 1 paket vanilya
- 200ml sıvı krema
- Kedi lisanı bisküvi
- 2 su bardağı kahve (Granül kahve)
- Kakao
Tiramisu Tanımı Yapılışı
- Bir tencere alalım benmari yöntemi yumurtayı güzelce çırpalım. Üzerine sütü ek edelim.
- Beyazlayana kadar karıştıralım. Daha sonra süt ekleyelim. Şeker büsbütün eriyene kadar karıştıralım.
- Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Başka bir yerde kremayı mikserle güzelce çırpalım.
- Soğuyan yumurta sarısına labne ekleyelim ve karıştıralım.
- Daha sonra vanilya ekleyelim. Son olarak kremayı da ekleyelim üzerine ve son sefer bir daha karıştıralım.
- Kremamız hazır birazcık dolapta dinlendirdikten sonra hazırlamaya başlıyoruz.
- 30 dakika sonra iki su bardağı su ve üzerine iki yemek kaşığı granül kahve ekleyelim.
- Bisküviyi batırıp borcama dizelim. Bir sıra dizdikten sonra üstüne kremayı koyalım. Tekrar bir sıra daha bisküvi batırıp krema dökelim.
- En son üzerini kakao ile kaplayalım. Dilerseniz çikolata sosu koyabilirsiniz içine afiyet olsun.