Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
Kek Materyalleri
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2-3 kaşık kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 4-5 kaşık şeker
- 1 bardak un
- 1 paket vanilya
- 1 kutu labne(200-300 gr)
- 1 fincan sıcak su
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 3 kaşık şeker
Tiramisu Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şeker ve yumurtayı çırpıp öteki materyalleri ekleyin. Kakaolu kek hamurumuzu hazırlayalım.
- Kare borcamı margarinle yağlayıp kek hamurunu bu borcama dökelim 170 derece fırında 30 dakika pişirelim.
- Başka tarafta vanilya ve labne hariç kremamızı pişirerek hazırlayalım.
- Ilınmaya dönmüş kremamıza vanilya ve labneyi ekleyip mikser yardımıyla güzelce çırpalım.
- Pişen kekimizi ortadan ikiye keselim. Nescafeli karışımla kekin katlarını güzelce ıslatalım.
- Kremanın yarısını birinci kata dökelim. Üzerine başka keki kapatalım. Kapattığımız katın üzerine de kalan kremayı dökelim.
- Üzerine de bir süzgeç yardımıyla kakao ile kaplayalım. 3-4 saat dolapta bekletip servis yapalım. Afiyet olsun.