
Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
- Kedi lisanı bisküvi
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yumurta sarısı
- 200 gram labne
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 4 yemek kaşığı şeker
- Kakao
Tiramisu Tanımı Yapılışı
- Labne hariç öbür gereçler tencereye konularak muhallebi pişirilir. Hiç bırakmadan karıştıralım.
- Kedi lisanlarını ıslatmak için su granül kahve ve şekeri karıştıralım.
- Muhallebi göz göz olduktan sonra ocaktan alalım. Muhallebi soğuyunca labneyi koyalım.
- Kedi lisanlarını ıslatalım.
- Borcama kedi lisanlarını dizelim.
- Sonra muhallebinin yarısını eşit biçimde üstüne döküp yayalım.
- Sonra tekrar kedi lisanlarını ıslatıp üstüne dizelim. Kalan muhallebiyi üstüne dökelim.
- 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
- Kakaoyu eleyip dilimleyelim. Servis edelim. Afiyet olsun.