Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı dolusu labne yada krem peynir
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı granül kahve yada 3ü 1 ortada
Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için tüm materyalleri karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edelim ve kalıbımıza dökelim 180 derecede kekimizi pişirelim.
- Muhallebimiz için un, şeker, yumurta sarısını karıştırıp pişirelim ve soğumaya bırakalım. Soğuyan muhallebimize kremşanti ve krem peyniri ekleyip çırpalım.
- Bu esnada bir çay bardağı kadar süt ekleyip kıvamını açalım. Dinlenen kekimizi ortadan ikiye kesip birinci katını kahve ile ıslatıp birinci muhallebi katını sürelim.
- Diğer kek katını üstüne kapatıp kahvemiz ile tekrar ıslatalım ve kalan muhallebimizi de ekleyip eşit şekilde yayalım.
- Üzerine çokça kakao ekleyip buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Dinlenen tiramisu servise hazırdır. Afiyet olsun.