Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tiramisu

Tiramisu
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tiramisu.jpg

Tiramisu Tanımı İçin Gereçler

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin
  • 1 su bardağı süt yahut su (Süt kullanırım ben)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nescafe
Kreması İçin
  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 200 gram labne
  • 1 vanilya
Üzerine
  • Kakao

Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Labne hariç tüm gereçler karıştırılıp kısık ateşte pişirilir.
  2. Ocaktan alınıp labne ve vanilya eklenip karıştırılır soğumaya bırakılır. Yeterlice çırpılır.
  3. Keki için yumurta ve şeker yeterlice çırpılır kuru materyaller azar azar elenerek eklenip spatula ile karıştırılır. Son olarak sıvı yağ eklenip karıştırılır.
  4. 20 santimlik yuvarlak çember ya da kelepçeli kalıpta 35 dakika 160 derecede evvelce hafif ısınmış fırında pişirilir.
  5. Fırından çıkardığınız keki ızgara telinin üzerinde aykırı çevirerek dilimleme den bu biçimde soğuyana kadar bekletelim. Soğuyan keki 2 yahut 3 eşit kesime bölelim ıslama şurubu ile ıslayıp kremamızı her kata sürelim.
  6. Sıkma torbanız varsa üzerini daha halli istediğiniz duylar ile kremayı sıkın. Buzdolabında en az 4 saat dinlendirip servis edelim. Servis esnasında üzerine kakao serpelim. 1 gün öncesinden yaparsanız daha lezzetli ve yeterli olur????????????.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt