Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
- 5 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt yahut su (Süt kullanırım ben)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 200 gram labne
- 1 vanilya
- Kakao
Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Labne hariç tüm gereçler karıştırılıp kısık ateşte pişirilir.
- Ocaktan alınıp labne ve vanilya eklenip karıştırılır soğumaya bırakılır. Yeterlice çırpılır.
- Keki için yumurta ve şeker yeterlice çırpılır kuru materyaller azar azar elenerek eklenip spatula ile karıştırılır. Son olarak sıvı yağ eklenip karıştırılır.
- 20 santimlik yuvarlak çember ya da kelepçeli kalıpta 35 dakika 160 derecede evvelce hafif ısınmış fırında pişirilir.
- Fırından çıkardığınız keki ızgara telinin üzerinde aykırı çevirerek dilimleme den bu biçimde soğuyana kadar bekletelim. Soğuyan keki 2 yahut 3 eşit kesime bölelim ıslama şurubu ile ıslayıp kremamızı her kata sürelim.
- Sıkma torbanız varsa üzerini daha halli istediğiniz duylar ile kremayı sıkın. Buzdolabında en az 4 saat dinlendirip servis edelim. Servis esnasında üzerine kakao serpelim. 1 gün öncesinden yaparsanız daha lezzetli ve yeterli olur????????????.