Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için;
- 1 paket hazır pandispanya
- 1 küçük uzunluk labne
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı dolusu un
- 1 çorba kaşığı dolusu nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı Türk kahvesi
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı süt
- Kakao
Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı ekliyoruz.İyice çırpıyoruz.
- Ocağın altını açıp daima karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- Öbür yandan karıştırma kabına kahve, şeker sıcak su ve sütü koyup yeterlice karıştırıyoruz.
- Muhallebisi piştikten sonra ocağı kapatıp vanilya ekliyoruz.
- Düzgünce karıştırdıktan sonra labneyi ekliyoruz. Pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
- Sonra pandispanyanın alt tabanını alıp pastayı hazırlayacağımız tabağa evvel alt tarafı üste gelecek biçimde koyuyoruz.
- Kahveli karışım ile her yerini ıslatıyoruz.
- Sonra başka iç yüzünü çevirip ıslatıyoruz.
- Üzerine sıcak sıcak labneli muhallebiden yeteri kadar döküyoruz.
- Sonra üst tabanı başka bir yerde iç yüzünü isliyoruz.
- Isladıktan sonra muhallebi döktüğümüz tabana çevirip yapıştırıyoruz.
- Yapıştırdığımız üst tabanın üzerinide ıslatıyoruz. Tabiki kahveli karışımı yetmesi için hepsine eşit ölçüde döküyoruz.
- Yapıştırma sürecinde yaptıktan sonra pastanın en üstüne kalan muhallebiden yeteri ölçüde döküp her tarafına düzgün halde sıvıyoruz.
- Bir çay süzgecine bir ölçü kakao döküp en üstüne her tarafına boşluk kalmayacak formda eleyerek süslüyoruz.
- 1 gece dolapta dinlendirdikten sonra tüketirseniz daha hoş olacak. Deneyenlere afiyet olsun ????.