Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet büyükçe yumurta
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 er paket kabartma tozu ve vanilya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket sade kremşanti
- 3 yemek kaşığı labne
- 1 yemek kaşığı kakao
Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce kekimizi yapalım. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından sıvıları ilave edip bir tur daha karıştıralım.
- Katı malzemeleri eleyerek karışıma ilave edelim ve karıştıralım.
- Tart kalıbını tereyağı veya margarin ile yağlayalım.
- Kek harcımızı döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişiriyoruz. Kek 15-20 dakika içinde pişiyor.
- Kek pişerken, kremamızı hazırlayalım. Kremşanti ve labne hariç bütün malzemeleri tencereye alalım iyice karıştırıp ocağa alalım.
- Pişene kadar hiç bırakmadan karıştıralım. Pişen kremayı ara ara karıştırarak soğutalım.
- İyice soğuduktan sonra kremşantiyi ve labneyi ilave edip mikser yardımı ile iyice çırpalım.
- Bir su bardağı ılık suya kahve ve şekeri karıştırıp kekimizi tart kabından çıkarmadan ıslatalım.
- Beş dakika dinlendikten sonra kekimizi servis tabağına ters çevirelim.
- Kekimizin üzerine kremayı döküp her tarafina yayalım.
- 3 saat kadar dolapta dinlendirelim.
- Dinlenen tiramisunun üzerine 1 yemek kaşığı kakaoyu eleyip dilimleyelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.