
Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardak şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 1.5 su bardağından 1 parmak fazla un
- 1 kabartma tozu
- 1 lt. süt
- 1 su bardağı şeker
- 2.5 türk kahve fincanı un
- 1.5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurtasarısı
- 1 vanilin
- 400 gram labne (suyunu süzdürün)
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nescafe
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Daha sonra sıvı yağ daha sonra sütü koyun çırpmaya devam edin.
- Diğer malzemeleri eleyip koyun.
- Kelepçeli kalıba hamurunuzu dökün.
- 175 derece fırında içi hamur kalmayacak şekilde pişirin.
- Kreması için labne ,vanilin şanti dışındakileri bir tencereye alın orta ateşte pişirin. Aygazdan aldıktan sonra vanilini ekleyin.
- Soğuduktan sonra labneyide ekleyip karıştırın.
- Daha sonra krem şantiyi. Kremanız hazır.Daha sonra soğuyan keklerinizi 2’ye bölün. [*]Kelepçeli kalıba ilk parçayı koyun. [*]Islatın ve kremayı koyun. [*]Diğer katı aynı şekilde bitirin. [*]Sıkma torbasıyla şekil verebilirsiniz. [*]Üzerine kakao serpin. Afiyet olsun.
Tiramisu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı