Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krema
- 300 gram labne peynir( ekşimsi çok sevmiyorsanız 200 gram kullanınız)
- 2 paket krem şanti
- Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayıralım.
- Sarıları şeker ile beyaz oluncaya kadar çırpalım. Akabinde suyu ekleyelim çırpalım ununu da kabartma tozunu, şekerli vanilini, kakaoyu koyup güzelce karıştıralım.
- Başka bir tabağa yumurtanın beyazını ve tuzunu alalım beyaz köpük olana kadar çırpalım.
- Sonra hamur harcını içine alttan üstte gerçek olacak halde spatula ile karıştıralım.
- Kelepçeli kalıba döküp 180 derecelik fırında 30 dakika pişirelim.
- Kremayı ve krem şantileri uygunca karıştıralım akabinde labne peyniri karıştırıp dolaba koyalım.
- Pişen kek ikiye bölünür süt, kahve ve şeker karışımı ile ıslatılır hazırlanan kremanın yarısı içine sürülür üstüne öbür kek kapatılır.
- Üste koyduğumuz keki de ıstalım akabinde kalan kremayı sürüp üzerine kakao eleyelim. Şimdiden afiyet olsun.