Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet sade hazır pandispanya keki
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme biraz dolu fazla değil)
- 1 adet yumurta
- 180 gram pınar labne peyniri
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 adet 3’ü bir arada hazır kahve
- Kakao
Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Kaynadıktan sonra soğuması beklenir.
- 15 dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
- Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir.
- Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
- Üzerine kremanın yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır.
- Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır.
- En son pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir.
- Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servise hazır.
Tiramisu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı