Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı dolu dolu un
- 2.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 tatlı kaşığı kahve
- 1 çay bardağı su
- Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karıştırma kabına iki adet yumurta ve bir çay bardağı toz şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağ ek edip biraz daha çırpmaya devam edelim.
- Elenmiş kakao, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştıralım ve çırpalım.
- Yağlayıp un serptiğimiz kek kalıbına hamurumuzu dökelim.
- Evvelden ısıttığımız 170° fırında denetimli bir biçimde pişirelim.
- Kekimiz pişerken muhallebisini hazırlayalım. Tencereye bir adet yumurta sarısı, toz şeker, un ve sütü ekleyelim ve karıştırıp ocağa alalım.
- Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Kaynadıktan sonra kıvam alan muhallebimizi ocaktan alalım.
- Keki ıslatmak için bir kaseye kahve ve su ekleyip karıştıralım. Dilediğiniz kahveyi kullanabilirsiniz. Ben üçü bir ortada hazır kahve kullandım.
- Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakalım.
- Ilıyan muhallebimize iki yemek kaşığı labne ekleyerek mikser ile çırpalım.
- Soğuyan kekimizi servis tabağına çevirelim. Ben nemli bez koyarak bir kaç dakika bekleyip kalıbı o denli kaldırdım. Bu süreç keki kalıba yapışmadan çıkmasını kolaylaştırır.
- Daha sonra hazırladığımız kahveli suyla kekimizin her yerini ıslatalım.
- Akabinde muhallebiyi kekin üzerine dökelim ve yayalım.
- Muhallebinin yeterlice soğuduğundan emin olduktan sonra kakao serpelim.
- Tatlımızı buzdolabında bir gece dinlendirelim. Tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.