Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tiramisu

Tiramisu
0
51

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tramisu.jpg

Tiramisu Tanımı İçin Materyaller


Keki İçin;
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Muhallebisi İçin;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı dolu dolu un
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı labne
Keki Islatmak İçin;
  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • 1 çay bardağı su
Üzeri İçin;
  • Kakao

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle karıştırma kabına iki adet yumurta ve bir çay bardağı toz şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağ ek edip biraz daha çırpmaya devam edelim.
  3. Elenmiş kakao, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştıralım ve çırpalım.
  4. Yağlayıp un serptiğimiz kek kalıbına hamurumuzu dökelim.
  5. Evvelden ısıttığımız 170° fırında denetimli bir biçimde pişirelim.
  6. Kekimiz pişerken muhallebisini hazırlayalım. Tencereye bir adet yumurta sarısı, toz şeker, un ve sütü ekleyelim ve karıştırıp ocağa alalım.
  7. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Kaynadıktan sonra kıvam alan muhallebimizi ocaktan alalım.
  8. Keki ıslatmak için bir kaseye kahve ve su ekleyip karıştıralım. Dilediğiniz kahveyi kullanabilirsiniz. Ben üçü bir ortada hazır kahve kullandım.
  9. Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakalım.
  10. Ilıyan muhallebimize iki yemek kaşığı labne ekleyerek mikser ile çırpalım.
  11. Soğuyan kekimizi servis tabağına çevirelim. Ben nemli bez koyarak bir kaç dakika bekleyip kalıbı o denli kaldırdım. Bu süreç keki kalıba yapışmadan çıkmasını kolaylaştırır.
  12. Daha sonra hazırladığımız kahveli suyla kekimizin her yerini ıslatalım.
  13. Akabinde muhallebiyi kekin üzerine dökelim ve yayalım.
  14. Muhallebinin yeterlice soğuduğundan emin olduktan sonra kakao serpelim.
  15. Tatlımızı buzdolabında bir gece dinlendirelim. Tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt