
Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3,5 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 3 su bardağı süt
- 200 gr lik labne
- 1 paket vanilya
- 1 paket kedi lisanı bisküvi
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 paket 3 ü birada kahve
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 tam yumurta tencereye alınır ve çırpılır.
- Süt, un ve şeker eklenir. Çırpılarak homojen bir kıvam elde edilir.
- Ocağa alınır koyulup göz göz olunca indirilir.
- Muhallebi kenara alınır ve soğumaya bırakılır.
- Ilıyınca içerisine labne ve vanilya eklenerek blender yardımıyla çırpılır.
- Labne bana ağır geliyor diyenler içinden bir kaşık kadarını alabilir. Ve aldığı kısmı susuz! yoğurt ile tamamlayabilir. Labnenin suyunu kullanmayınız.
- Kahve su +süt karışımı da eritilir.
- Baton kalıpta yapacaksanız kalıp streç sinema ile kaplanır ve alt kısmına ince bir muhallebi dökülür.
- Kedi lisanları kahveli karışımda ıslatılarak kalıba dizilir.
- Bir kat muhallebi bir kat bisküvi dizilerek kalıp doldurulur.
- Üzeri kapatılarak dolaba dinlenmeye kaldırılır.
- Hem kıvamı hem de tadının tam oturması dolapta dinlenmesine bağlı. En az 7-8 saat dolapta bekletilmeli. Mümkünse geceden yahut bir gün evvel yapılmalıdır.
- İyice dinlenmiş tiramisu düz bir servis tabağına alınır.
- Üzerine çokça kakao elenir ve servis edilir. Afiyet olsun ????
.