Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 28 adet kedi lisanı bisküvi
- 1 çay kaşığı türk kahvesi
- 1 adet paket nescafe
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 200 gram labne peynir
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kreması için bir tencereye labne hariç tüm gereçler konur, karıştırılır ve ocağa alınır. Karıştırmayı hiç bırakmayın yoksa topaklanır.
- Kaynayınca kenara alıp karıştırarak ılınmasını sağlayın.
- Ilıyan kremaya labneyi ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım.
- Bir kaba su, şeker, kahve ve nescafe alıp kedi lisanlarını batıralım kare borcama dizelim. ( alt sıraya 14 adet)
- Üzerine ılıyan kremanın yarısını dökelim.
- Tekrardan birebir süreci yapıp üzerine kakao eleyelim.
- Dolapta dinlendirelim.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı