Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı yağ
- 2 kahve fincanı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 şu bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşık un
- 1 adet yumurta
- Kakao
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket karamela neskafe
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tartımızı yağlayıp, kenara alalım.
- Kaba yumurtayı kırıp, şekeri, yağı ekleyip, yeniden çırpıp sütü, unu, kabartmayı, kakaoyu ekleyip, harcımızı tamamlayıp, yağlı kalıba döküyoruz.
- 150 derecelik fırına 15 dakika pişiriyoruz muhallebimiz için sütü, unu, şekeri, vanilyayı, ocağın alıp kısık ateşte kaynatalım.
- Fırından çıkan keki aykırı çevirip üstüne süt ve kahveyi karıştırıp, döküyoruz, muhallebimizi her tarafına yayıyoruz.
- Üzerine kakao ile geziyoruz yarım saat dinlendirip, servis ediyoruz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.