Tire Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram dana ve kuzu eti karışık kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tırnak pide
Tire Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı tuzla, zeytinyağı ve karabiber ile 5 dk güzelce özleştirmek için yoğuruyoruz.
- Buzdolabına 1 saat dinlendiriyoruz ve ince ince 1 cm kalınlığında şişlere diziyoruz. Tost makinesinde şişleri sıralıyoruz ve pişiriyoruz.
- Domatesleri rendeleyin ve tereyağ ve salçalarla güzelce pişirdikten sonra evvel pideleri daha sonra şişten çıkardığımız köfteleri ve en sonda domates sosu ile süslüyoruz.Afiyet olsun.