elektronikci
FD Üye
Tirit Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet köy ördeği
- 50 gram tereyağı tereyağı
- 6 adet Tritlik yufka (1 yufkayı 4 e böldüğümüzde 8 adet üçgen yufka çıkmış olacak)
- 1 su bardağı ceviz içi
Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köy ördeğini etleri yumuşacık olana kadar pişiriyoruz.
- Sıcak olan yağlı suyuna tiritlik yufkaları batırıp tabağa koyuyoruz.
- Her koyduğumuz yaprağın üzerini tereyağı ile yavaşça de yağılıyoruz.
- Üst üste bu süreci yapıp ortalarına da ceviz içi serpiyoruz, birbirlerine yapışmamasında da dayanak olacaklar.
- En son üzerine pişen etlerden koyup servise hazır hala geliyor.Afiyet olsun.
Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı