resimli Tiritli Paca Tarifi
Tiritli paca nasıl yapılır
Tiritli paca yapımı icin malzemeler:
10 adet Kuzu pacası
Cavdar ekmeği (10 adet dilim)
Sarımsak (1 baş+2 diş)
Sirke (1 kahve fincanı) 40 gr
Limon suyu (2 kahve fincanı) 40 gr
Bitkisel yağ (2 kahve fincanı) 45 gr
Un (1 kahve fincanı) 30 gr
Kuru soğan ( orta boy 1 adet) 65 gr
Havuc (orta boy 1 adet) 100 gr
Defne yaprağı 1 adet
Tereyağı (15 corba kaşığı) 85 gr
Eski kaşar peyniri (100 gr)
Kırmızı pul biber kara biber tuz (1'er cay kaşığı) 10'ar gram
Maydanoz ¼ demet
imagestiritlipacatarifiresimli5ad42208ce838
Yapılışı:
Pacaları yıkayın, celik tencereye koyun ve uzerini ortecek kadar icme suyu ile kapayın 5 dakika kaynatın suzgecten gecirin ve ayrı bir kaba alıp suyunu dokun
Başka bir celik tencereye sirke limon suyunun yarısını havuc soğan sarımsak ve suzgecten gecmiş pacaları yerleştirin Ustunu 4 parmak gecene kadar icme suyu ekleyin ve 2 saat yavaş ateşte kaynatın
Pişmiş pacaların etlerini kemiklerinden ayırarak dağıtmadan kapta sıralayın ve uzerlerini kapatacak kadar kaynamış paca suyu ekleyin
Başka celik tencereye bitkisel yağı dokun ve orta ısıda ateşte 2 dakika karıştırın Aynı kaba paca suyunun geri kalanını limon suyunun diğer yarısını ve tuzu ilave ederek koyulaşıncaya kadar cırpma teliyle karıştırın
Dilimlenmiş cavdar ekmeklerini kızartın Tabağa 2 cavdar dilimi ustune 2 'şer adet paca yerleştirin ve koyulaşmış paca suyu karışımı ile uzerlerini ortun
Ekmekli pacanın uzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve peynir eriyinceye kadar salamanderde tutun
Bu arada teflon tavada tereyağını eritin İnce doğranmış 2 diş sarımsak pul biber karabiber ve iyice doğranmış maydanozu ekleyerek 2 dakika karıştırın
Salamanderde ısıtılmış pacaların ustune yağlı karışımı dolaştırıp servis yapın
Tiritli paca nasıl yapılır
Tiritli paca yapımı icin malzemeler:
10 adet Kuzu pacası
Cavdar ekmeği (10 adet dilim)
Sarımsak (1 baş+2 diş)
Sirke (1 kahve fincanı) 40 gr
Limon suyu (2 kahve fincanı) 40 gr
Bitkisel yağ (2 kahve fincanı) 45 gr
Un (1 kahve fincanı) 30 gr
Kuru soğan ( orta boy 1 adet) 65 gr
Havuc (orta boy 1 adet) 100 gr
Defne yaprağı 1 adet
Tereyağı (15 corba kaşığı) 85 gr
Eski kaşar peyniri (100 gr)
Kırmızı pul biber kara biber tuz (1'er cay kaşığı) 10'ar gram
Maydanoz ¼ demet
imagestiritlipacatarifiresimli5ad42208ce838
Yapılışı:
Pacaları yıkayın, celik tencereye koyun ve uzerini ortecek kadar icme suyu ile kapayın 5 dakika kaynatın suzgecten gecirin ve ayrı bir kaba alıp suyunu dokun
Başka bir celik tencereye sirke limon suyunun yarısını havuc soğan sarımsak ve suzgecten gecmiş pacaları yerleştirin Ustunu 4 parmak gecene kadar icme suyu ekleyin ve 2 saat yavaş ateşte kaynatın
Pişmiş pacaların etlerini kemiklerinden ayırarak dağıtmadan kapta sıralayın ve uzerlerini kapatacak kadar kaynamış paca suyu ekleyin
Başka celik tencereye bitkisel yağı dokun ve orta ısıda ateşte 2 dakika karıştırın Aynı kaba paca suyunun geri kalanını limon suyunun diğer yarısını ve tuzu ilave ederek koyulaşıncaya kadar cırpma teliyle karıştırın
Dilimlenmiş cavdar ekmeklerini kızartın Tabağa 2 cavdar dilimi ustune 2 'şer adet paca yerleştirin ve koyulaşmış paca suyu karışımı ile uzerlerini ortun
Ekmekli pacanın uzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve peynir eriyinceye kadar salamanderde tutun
Bu arada teflon tavada tereyağını eritin İnce doğranmış 2 diş sarımsak pul biber karabiber ve iyice doğranmış maydanozu ekleyerek 2 dakika karıştırın
Salamanderde ısıtılmış pacaların ustune yağlı karışımı dolaştırıp servis yapın