Tırnak Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 3 çay kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 bardak ılık su
- Aldığı kadar un (ben 4, buçuk bardak un kullandım)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
Tırnak Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle maya su ve şekeri yoğurma kabına alıyoruz iyice karıştırıyoruz.
- Ardından diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp bir saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamuru elimizle tekrar biraz yoğuruyoruz.
- Dört eşit parçaya ayırıyoruz hamuru tepsiye alıp elimizle bastırarak yayıyoruz ne ince ne kalın orta şekilde inceliyoruz.
- Üzeri için susam yoğurt ve yumurtayı ayrı bir kapta karıştırıyoruz ve şekil verdiğimiz pidemizin üzerine sürüyoruz.
- Tırnaklarımızla iz veriyoruz.
- Daha sonra 180 derece fırında alt üst olacak şekilde kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen pideleri bir beze sıcaktan saralım ki sertleşmesin aynı işlemleri tüm hamura uygulayım.Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun .