Tırnak Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3-4 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Tırnak Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için gereçleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz 4 ya da 5 bezeye ayırıp tepside mayalanmaya bırakıyoruz.
- Üzeri için yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp mayalanan hamurların üzerine koyuyoruz.
- Elimizle sosu yayarak evvel yuvarlak hal veriyoruz.
- Parmak uçlarımızla bastırarak evvel üst sonra yana gerçek bastırıp pide biçimini veriyoruz, (şekil verirken sos üzerinde olucak )
- 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun ????????????