Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tırnak Pide

Tırnak Pide
0
79

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Tırnak Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine beyazını içine kattım)
  • 2 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık su
  • 6 bardak un (Gerekirse destek yapılabilir 250 ml bardak ölçü
  • Susam isteğe göre

Tırnak Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mayayı, sütü, suyu, tuzumuzu, şekerimizi, yumurtanın beyazını derin bir kaba alalım düzgünce karıştırdıktan sonra unumuzu ekleyip, yoğuralım.
  2. Hamur yumuşak ele yapışır yumuşaklıkta olmalı mayalanmaya alalım.
  3. Mayalandıktan sonra istediğimiz büyüklük de yapabilirsiniz inceliği size kalmış bezelerimizi tepsiye koyup 15 dk bekletelim biraz tepside kabarsın üzerlerini kapatın.
  4. Kabardıktan sonra elimizle açalım ve tepsilere dizelim 10 dakika bekletip kabarsın.
  5. Sonra yumurta sarımızı, yoğurdumuzu, suyumuzu karıştırdığımız sosu döküp parmak uçlarıyla biçim verelim.
  6. Susam üzerine serpip, evvelden ısıtılan 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun. ????☺️.
Tırnak Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tırnak Pide Tanımı İçin Materyaller 1 kilo un1 çorba kaşığı tuz1 paket maya1,5 su bardağı süt2 su bardağı ılık su (Suyu azar azar ek edin unun durumuna nazaran az yada çok gelebilir2 adet yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine sürüleceği için ziyan olmasın ) Üzeri için; 1 yahut 2 çorba kaşığı yoğurt2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Tırnak Pide Tanımı İçin Gereçler 370 gr un (yani orta büyüklüğünde bir su bardağı ile 3 bardak un kullandım unu (dikkatli ekleyin çok cıvık bir hamur olmalı)1 su bardağı ılık su (yani 250ml)10 gram yaş maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzTezgahın üzerine mısır unu serptim pidenin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Tırnak Pide (İlk Denedim Tam Not Aldım) Tanımı İçin Malzemeler 1 kg un1 tatlı kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz1 tatlı kaşığı maya1 bardak ılık suYaklaşık 3 bardak ılık suÇörekotu,susam1 adet yumurta1 tatlı kaşığı yoğurt Tırnak Pide (İlk Denedim Tam Not Aldım) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Pastane Tarzı Tahinli Pide Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı süt (Bardak ölçüm 250 ml)1 su bardağı su1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1/2 (yarım) su bardağı tereyağı eritilmiş (Yağların toplamı 1 su bardağı dan 2 parmak eksik olsun)1 adet yaş maya1 çay bardağından 2 parmak eksik şekerTuz7 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Yumuşak Peynirli Pide Tanımı İçin Gereçler 1 tatlı kaşığı maya1 tatlı kaşığı toz şeker1 bardak ılık sütYarım çay bardağı sıvı yağ3 su bardağı un Üzerine; 1 adet yumurta sarısı1 yemek kaşığı süt İçi İçin; Beyaz peynirKaşar peynir Yumuşak Peynirli Pide Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt