Tırnak Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket maya
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (Sarısı üzerine beyazını içine kattım)
- 2 kaşık yoğurt
- 2 kaşık su
- 6 bardak un (Gerekirse destek yapılabilir 250 ml bardak ölçü
- Susam isteğe göre
Tırnak Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mayayı, sütü, suyu, tuzumuzu, şekerimizi, yumurtanın beyazını derin bir kaba alalım düzgünce karıştırdıktan sonra unumuzu ekleyip, yoğuralım.
- Hamur yumuşak ele yapışır yumuşaklıkta olmalı mayalanmaya alalım.
- Mayalandıktan sonra istediğimiz büyüklük de yapabilirsiniz inceliği size kalmış bezelerimizi tepsiye koyup 15 dk bekletelim biraz tepside kabarsın üzerlerini kapatın.
- Kabardıktan sonra elimizle açalım ve tepsilere dizelim 10 dakika bekletip kabarsın.
- Sonra yumurta sarımızı, yoğurdumuzu, suyumuzu karıştırdığımız sosu döküp parmak uçlarıyla biçim verelim.
- Susam üzerine serpip, evvelden ısıtılan 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun. ????.