Tırnak Soyulmasının Sebepleri,
Tırnak Soyulması Nedenleri,
Tırnak Neden Soyulur
A Vitamini ve kalsiyum eksikliği kuruluğa ve zayıflığa neden olabilir
Folic asid ve C vitamini eksikliği tırnak yuzeyinin puruzlu olmasına neden olabilir
Tırnağın uzerindeki beyaz lekeler protein eksikliğinden kaynaklanabilir
Hidroklorik asid eksikliği tırnakların soyulmasına neden olabilir
Yetersiz beslenme ya da B12 eksikliği kuruluğa, şekil bozukluğuna, tırnak renginin koyulaşmasına neden olabilir
Cinko eksikliği tırnak uzerinde beyaz noktalar oluşmasına neden olabilir
Tırnaktaki kurumalar ve catlamalar daha fazla sıvı tuketmeniz gerektiğine işarettir
Tırnak cevresindeki etlerdeki kızarıklık metabolizmanın zayıflığına ve temel yağ asidlerinin eksikliğine işaret olabilir
Bunun icin:
Vucudunuzun ihtiyac duyduğu vitaminleri, mineralleri ve enzimleri tamamlamak icin tukettiğiniz gıdaların en az yuzde ellisi taze meyve ve sebze olmalıdır
Silisyum ve kukurt bakımından zengin olan brokoli, balık ve soğan gibi yiyecekleri bol bol tuketin Ayrıca soya ve baklagiller de biotin zenginlikleri nedeniyle tuketilmesi gereken besinlerdir
Bol bol su icin
Kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olduğu icin hergun havuc suyu icin
Tırnak Soyulması Nedenleri,
Tırnak Neden Soyulur
A Vitamini ve kalsiyum eksikliği kuruluğa ve zayıflığa neden olabilir
Folic asid ve C vitamini eksikliği tırnak yuzeyinin puruzlu olmasına neden olabilir
Tırnağın uzerindeki beyaz lekeler protein eksikliğinden kaynaklanabilir
Hidroklorik asid eksikliği tırnakların soyulmasına neden olabilir
Yetersiz beslenme ya da B12 eksikliği kuruluğa, şekil bozukluğuna, tırnak renginin koyulaşmasına neden olabilir
Cinko eksikliği tırnak uzerinde beyaz noktalar oluşmasına neden olabilir
Tırnaktaki kurumalar ve catlamalar daha fazla sıvı tuketmeniz gerektiğine işarettir
Tırnak cevresindeki etlerdeki kızarıklık metabolizmanın zayıflığına ve temel yağ asidlerinin eksikliğine işaret olabilir
Bunun icin:
Vucudunuzun ihtiyac duyduğu vitaminleri, mineralleri ve enzimleri tamamlamak icin tukettiğiniz gıdaların en az yuzde ellisi taze meyve ve sebze olmalıdır
Silisyum ve kukurt bakımından zengin olan brokoli, balık ve soğan gibi yiyecekleri bol bol tuketin Ayrıca soya ve baklagiller de biotin zenginlikleri nedeniyle tuketilmesi gereken besinlerdir
Bol bol su icin
Kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olduğu icin hergun havuc suyu icin