
Tırşik (Adıyaman Yöresi) Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram kuşbaşı et
- 1 kg domates
- 3 adet orta uzunluk patlıcan
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 3 adet yeşil biber
- 8 diş sarımsak
- 20 gram kuyruk yağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
Tırşik (Adıyaman Yöresi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir tencerede eti suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Bütün zerzevatları küp küp doğruyoruz domates en üste gelecek halde etin üzerine koyuyoruz.
- Minik minik doğradığımız kuyruk yağını ve baharatları da koyuyoruz.
- Orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz afiyet olsun.