Tırtıklı Marmelatlı Kurabiye Tarifi İcin Malzemeler
*Yarım paket margarin
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su pudra şekeri
*1 su bardağı nişasta
*Aldığı kadar un ( ele yapışmayan kıvamda olacak)
Uzeri icin:
*İsteğiniz herhangi bir marmelat, recel yada cikolata sosu
Tırtıklı Marmelatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
1
*Un haric diğer malzemeler karıştırılır Azar azar un ilavesi ile ele yapışmayan kıvamda hamur elde edilir
*Mandalina buyukluğunde parcalar alıp rulo yapılır
*Tırtıklı sebze dilimleme bıcağı ile 1 cm kalınlığında kesilir, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir
*Onceden 170 derecede ısıtılmış fırına surulur, uzerleri hafif kızarana kadar pişirilir ( kurabiyelerin fazla kızarmasını onlemek icin fırının alt bolumunde pişirmekte yarar var)
*Marmelat buz dolabı poşetine doldurulur, poşetin bir kenarı cok az kesilir
*Kurabiyeler pişip, ilk sıcağı cıktıktan sonra tırtıklı kısımlarına marmelat sıkılır ve servis edilir
Ben elimde bulunan cilek ve şeftali marmelatı kullandım Deneyeceklere kolay gelsin şimdiden afiyet olsun
*Yarım paket margarin
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su pudra şekeri
*1 su bardağı nişasta
*Aldığı kadar un ( ele yapışmayan kıvamda olacak)
Uzeri icin:
*İsteğiniz herhangi bir marmelat, recel yada cikolata sosu
Tırtıklı Marmelatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
1
*Un haric diğer malzemeler karıştırılır Azar azar un ilavesi ile ele yapışmayan kıvamda hamur elde edilir
*Mandalina buyukluğunde parcalar alıp rulo yapılır
*Tırtıklı sebze dilimleme bıcağı ile 1 cm kalınlığında kesilir, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir
*Onceden 170 derecede ısıtılmış fırına surulur, uzerleri hafif kızarana kadar pişirilir ( kurabiyelerin fazla kızarmasını onlemek icin fırının alt bolumunde pişirmekte yarar var)
*Marmelat buz dolabı poşetine doldurulur, poşetin bir kenarı cok az kesilir
*Kurabiyeler pişip, ilk sıcağı cıktıktan sonra tırtıklı kısımlarına marmelat sıkılır ve servis edilir
Ben elimde bulunan cilek ve şeftali marmelatı kullandım Deneyeceklere kolay gelsin şimdiden afiyet olsun