Tırtıl Kurabiye (Klasik Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 125 gram margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ / zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Un
Tırtıl Kurabiye (Klasik Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm materyalleri koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Homojene yakın bir kıvam elde ettiğimizde yavaş yavaş ununu koyuyoruz.
- Tırtıl kurabiye kalıbından geçecek kıvamda olunca yoğurma sürecini tamamlıyoruz.
- Tırtıl kalıbı ile tepsilere diziyoruz. 10 dakika 180 derecede pişiriyoruz.
- Eğer 2. Tepsi çıkarsa fırın sıcak olduğundan denetimli olarak pişiriyoruz.
- Servis ederken üzerine pudra şekeri serpiyoruz.