Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- Yarım paket sanayağı
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Tırtıl Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Kabımızın içine yağımızı ve şekerimizi alalım içe yoğuralım şekerimiz eriyinceye kadar yumurtamızı ekliyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Un, vanilya ve kabartma tozumuzu eliyerek koyalım ice yoğuralım.
- Sıvı yağımsı da denetimli bi formda ek edelim hamurunuz cıvık oldu ise tekrar un ek edelim yoğuralım
- Hamurumuzun kıvamı kulak göğsü kıvamında olmalı artık biçim verebiliriz aparat ile verdim ben biçimini siz isterseniz kola kapağı yada öteki bişey ile de verebilirsiniz.
- Tepsimize güzelce yerleştirelim ve pişirmek için 170-180 derecde fırınımıza verelim. Pişmeye başladıkca mis üzere koku gelicektir kuru ve hoş koruma edilir ise 10 gün bayatlamaz ve tadı birinci günkü üzere kalır. Denicek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.