Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiğince un
- Kakao
Tırtıl Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçleri derin bir yoğurma kabına alalım. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamurun kakaolu yapacağınız kadarını ayırıp öbür bir kaba alalım ve içerisine kakao ekleyip tekrar yoğuralım.
- Her 2 hamuru da tırtıl hal verici duydan geçirerek tırtıl formu verelim.
- Tüm hamur bitene kadar biçim verelim ve fırın tepsisine dizelim.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika denetimli halde pişirelim. Afiyet olsun.