Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 2 vanilya
- 2 kabartma tozu
- 2 yumurta
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un
- Kakao
Tırtıl Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle margarin oda sıcaklığında olacak ondan sonra kakao hariç bütün gereçleri bir kaba alın unu da göz kararı yavaş yavaş dökün.
- Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin hamur yumuşak ve ele yapışmayacak hamuru iki modül başka farklı alın birini kakao üstüne döküp yeniden yoğurun.
- Ben bu gereçlerle hem tırtıl kurabiyesi hem de biçimli kalıplarla kurabiye yaptım diyeceklere afiyet olsun şimdiden. 120 dereceli fırında alt üst yaptım.
- Denetimli bir biçimde yapın bide her fırın tıpkı olmuyor ben bir fan bir alt üst ayarda yaptım.