Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağ(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (1 parmak eksik)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Çikolata, fındık kırığı antep fıstığı
Tırtıl Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün sıvı materyaller ve pudra şekeri yoğurma kabında güzelce krema haline gelinceye kadar karıştırılır.
- Akabinde un, kabartma tozu ve vanilya eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
- 2 buçuk bardak undan sonrasını denetimli bir formda ekleyin yalnız.
- Hamur ele yapışmayacak formda yumuşak olursa hal vermesi daha kolay olur ????.
- Dinlenen kurabiye hamuruna kurabiye aparatıyla form verilir.
- Evvelce ısıtılmış 175°fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Soğuyunca çikolata ve fındık kırığına batırılıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.