teknolojiuzmani
FD Üye
Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Aldığı kadar un
- Hindistan cevizi
- 1 paket çikolata
Tırtıl Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında olan tereyağını derin bir kaba koyup diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyip karıştıralım.
- Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Sonra fırın tepsimizi yağlayın yada yağlı kağıt serelim .
- Tırtıl kurabiye aparatını hamurla doldurup elimizle bastırarak tırtıllar yapıp önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15 -20 dk kontrollü pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuyunca benmari usulu erittiğimiz çikolataya kurabiyelerin ucunu batırıp sonrada hindistan cevizine bulayalım afiyet olsun????.
Tırtıl Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı