
Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- Oda sıcaklığında yumuşamış yarım paket margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 3 su bardağı + 1/5 su bardağı)
Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Materyalleri karıştırarak yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur oluşturalım.
- Kurabiye hamurumuz hazır olduktan sonra tırtıl kurabiye kalıbı ile kurabiyelerinizi şekillendirelim.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri evvelden ısıtılmış fırında 160-170 derecede pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.