Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 2 küçük yahut 1 büyük yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 4,5 su bardağı un
Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kakao, un, kabartma tozu hariç, tüm gereçler bir yoğurma kabına koyularak, yoğurulur ve güzelce birbirine yedirilir.
- Sonra 3 su bardağı un ve kabartma tozu eklenip yeterlice yoğurulup, hamur iki eşit kesime bölünür.
- Bölünün hamurun birine kakao eklenir, güzelce yoğurulur.
- Kalan un, hamurlara denetimli bir biçimde eklenerek yoğurulur. Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında hamur olmalıdır.
- Sade ve kakaolu hamur, başka farklı kurabiye aparatına koyularak, yağlı kağıt serili tepsi üzerinde biçimi verilir.
- 180 derece fırında 20-25 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.