teknolojiuzmani
FD Üye
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuştu ve Demokrasi ve Özgürlük Adası’nın 27 Mayıs'ta gerçekleştirilen açılış merasimine neden katılamadığını anlattı.
Alçı, Hisarcıklıoğlu'nun açıklamalarına da yer verdiği yazısında şu sözleri kullandı:
"Cuma günü TOBB Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 27 Mayıs’ta Demokrasi ve Özgürlük Adası’nın açılışında olmamasına değinmiş ve 'Açıklama dahi yapılmadan orada bulunmaması çok ilginç' demiştim. Çünkü TOBB, hem Ada’nın üretiminde çok değerli bir rol aldı hem de işletmeci pozisyonunda.
Yazım üzerine Rifat Beyefendi ile konuştuk. 'Arife günü nezle oldum, Nagehan Hanım' diye gülerek başladı anlatmaya. 'Kayseri’de annemin bağ konutuna gidecektim, korona yüzünden insanları huzursuz ederim diye gitmedim. Ada’nın açılışının olduğu gün hâlâ burnum akıyor, nezle devam ediyordu. Cumhurbaşkanımızla da görüştüm, durumu anlattım. Gerekli yerleri bilgilendirdik. Kimseyi rahatsız ve huzursuz etmemek için açılışa katılmadım.'
Hisarcıklıoğlu sohbetimiz sırasında bir Kayserili olarak 27 Mayıs'a yönelik özel hassasiyetini de lisana getirdi. (Demokrat Partililer Kayseri Cezaevi'nde kalmış, Celal Bayar o cezaevinden tahliye edilmişti 27 Mayıs zulmünün karar sürdüğü yıllarda-na)
Dedi ki 'Nagehan Hanım bak 27 Mayıs demişken sana bir anımı anlatayım. Ben Ankara Koleji’nde okuyordum. Demokrat Partili aileler de cezaevindeki yakınlarını görmek için her hafta otobüsle Kayseri’ye geliyorlardı. Bir hafta ben de Ankara’dan onların otobüsü ile geldim, ortalarından birkaçını gece bizim konutta konuk ettiğimizi hatırlıyorum. İçlerinde Nilüfer Hanım (Celal Bayar’ın kızı Nilüfer Gürsoy) da vardı. Çok acılar çekildi, bunların şahidiyim. Kayseri demişken Kirazoğlu ailesini de anmadan olmaz. 27 Mayıs'ın mağdur ettiği İbrahim Kirazoğlu’nu da hatırlayalım.' (DP devrinde Meclis Başkanlığı yapan İbrahim Kirazoğlu için de Yassıada’da idam kararı çıkmış daha sonra bu karar müebbete çevrilmişti.-na)"