Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tohumlu Kurabiye (Kıyır Kıyır Aylarca Bayatlamayan)

Tohumlu Kurabiye (Kıyır Kıyır Aylarca Bayatlamayan)
0
95

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
tohumlu-kurabiye-kiyir-kiyir-aylarca-bayatlamayan.jpg

Tohumlu Kurabiye (Kıyır Kıyır Aylarca Bayatlamayan) Tanımı İçin Materyaller

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı üzerine beyazı iç gerece
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 fincan sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı cihia tohumu
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • Aldığı kadar un  3 bardaktan az fazla kullandım markadan markaya değişir lütfen 2.5 bardaktan sonra dikkatli ekleyin

Tohumlu Kurabiye (Kıyır Kıyır Aylarca Bayatlamayan) Tanımı Yapılışı

  1. Yumuşak tereyağı sıvı yağ pudra şekeri yumurta beyazı sirke tahin pekmezi kabımıza alalım biraz karıştırıp kuru materyalleri sırasıyla ekleyelim.
  2. Kıvam alana kadar un ekleyelim dilediğimiz formu verip fırın tepsimize dizelim (Tepsiyi yağlamadım)
  3. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim hemen oluyor esasen.
  4. Birinci sıcaklığı çıkınca yemeye hazır afiyet şifa olsun ????????????????
Not: Ağzı sıkıca kapalı cam kavanozda serin yerde aylarca tazeliğini koruma ediyor.

Not 2 dileyen tohumlar olmadan başka materyallerle de tanımı uygulayabilir daha evvel denedim o denli de çok beğenildi.
 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt