Tok Tutan Gece Maması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı tam yulaf unu
- Yarım tatlı kaşığı bebek irmiği
- Yarım tatlı kaşığı çiğ karabuğday unu (8+)
- 1,5 çay bardağı içme suyu
- Yarım armut (ya da diğer bi meyve)
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
Tok Tutan Gece Maması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Armut ve pekmez hariç hepsini bir ortada çırpıcıyla karıştırarak pişirdim.
- Yarım armutu da cam rendede rendeledim.
- Muhallebi piştikten sonra içine armut, biraz pekmez ve bebeklere uygun bi zeytinyağı da ekleyip karıştırdım. Simay bayılarak yedi ????.
- Sizde bu unların hepsi olmayabilir hangisinden varsa o denli yaparsınız yalnızca yulaf unu ve bebek irmiğini yapsanız da olur mesela.