Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tok tutan gıdaların başında ceviz var

Tok tutan gıdaların başında ceviz var
0
73

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Spor yapanların dinç beslenmesi üstüne bilgiler veren Bilirkişi Beslenme Uzmanı Dilara Koçak “Cevizin içindeki yağlar midede daha uzun zaman kaldığı için emilim açısından baktığınızda tokluk hissini uzatıyor dedi id Gad300250Sağlıklı Beslenmenin Vazgeçilmezi CevizÖnemli miktarda omega3 yağ asidi taşıyan tek sert kabuklu yemişin ceviz olduğunu vurgulayan Dilara Koçak, ceviz tüketiminin bilhassa spor yapanlar için dinç beslenmede büyük etkisi olduğunu semptom aynı zamanda özellikle çocuklarda ceviz tüketmenin bilişsel akıl gelişimi açısından fazla önemli olduğunu vurguladıSağlık ve kilo kontrolü üstüne öbür çoğu faydasıyla tanıdık cevizin fonksiyonel bir yiyecek olduğunu vurgulayan Dilara Koçak ve Gymstop spor eğitmenleri, katılımcılarla ceviz tüketmenin insan sağlığı için oluşturduğu 10 önemli noktayı paylaştılar;1)    Ceviz, Omega 3  (alfalinolenik asit) açısından en varlıklı ağaç yemişidir Yüksek Omega 3 alımının, yürekdamar hastalıkları riskini azalttığı belirlenmiştir   (PAN 2019)2)    Akdeniz tipi beslenmenin manâlı bir parçası olan ceviz, kalp hastalıkları riskinin %30, inme riskinin ise %49 azaltıldığı Predimed çalışmasında da kilit bir yiyecek olarak öne çıkmıştır (Estruch, 2019)3)    Batının tipik gıda şekline eklenen cevizin, sperm canlılığı, hareketliliği ve morfolojisinde iyileşme sağladığı belirlenmiştir (Robbins, 2019)4)    Ceviz, yaygın olarak tüketilen yemişler ve yerfıstıkları arasında en yüksek oranda polifenol içeriğine sahiptir Polifenollerin büyük çoğunluğu antioksidandır  ve yürek hastalıkları ve kanserden korunmada güçlü bir rol oynadığı bilinmektedir (Vinson, 2019)5)    Günde 56 gram ceviz tüketmenin, organ yağlanması görülen aşırı şişman bireylerde endotelyal işlevi geliştirdiği görülmüştür gıda düzenine eklenen ceviz, bireylerin kilo almasına niçin olmamıştır (Katz, 2019)6)    Günde 42 gram ceviz tüketmenin, yürekdamar hastalıklarının iki risk faktörü olan nonhdl kolesterolü ve apolipoproteinb’yi anlamlı düzeyde azalttığı tespit edilmiştir  (Wu, 2019)7)    Yüksek miktarda ceviz tüketimi, kadınlarda herif 2 diyabet riskinde manalı bir azalmayla ilişkilendirilmiştir (pan 2019)8)    Ceviz dahil edinmek üzere daha yüksek miktarda yemiş tüketiminin, ileri yaşlarda alzheimer gibi hastalıkları önlemede etkili olduğu; genel bilişsel kabiliyette iyileşme sağlayabildiği ve millet sağılığı açısından kolaylıkla kullanılabilecek bir mahsul olduğu açıklama edilmiştir (O’brien, 2019)9)    Cevizin, kalpdamar hastalıklarında iki kayda değer risk faktörü olan düşük yoğunluklu lipoprotein kolesterolünü (takriben %916) ve kan basıncını (diyastolik kan basıncını yaklaşık 23 mm hg) azalttığı ortaya koyulmuştur (Krisetherton, 2019)10)    Ceviz, dinç bir besin düzeninde kanseri önleyici bir seçenek olarak yer almalıdır  (Hardman, 2019)
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt