
Tokat Bat Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase yeşil mercimek
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- Yeşil soğan
- 2 yemek kaşığı salça (biber, domates fark etmez)
- 1 çay bardağı ince bulgur
- Maydanoz
- Dereotu
- Reyhan
- Pulbiber
- Tuz
Tokat Bat Yemeği Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak tencereye yeşil mercimeği koyup haşlıyoruz ve ocaktan alıyoruz içine ince bulgur koyuyoruz ağzını kapatıp soğuyana kadar bekliyoruz.
- Sonra içine salça, domates, maydanoz soğan ve öbür gereçleri koyuyoruz.
- Son olarak baharatları koyuyoruz istediğiniz baharatları koyabilirsiniz isterseniz soğuk yemek isterseniz dolapta bekletip servis edebilirsiniz tanımımız bu kadar afiyet olsun
.