Resimli Tokat Kebabı Tarifi
Tokat Kebabı nasıl yapılır
Tokat Kebabı yapılışı
Tokat Kebabı icin gerekli malzemeler:
1 kg Taze dana eti,
15 cay bardağı zeytin yağı,
4 adet patlıcan,
5 adet domates,
250 gr yeşil biber,
3 adet patates,
2 adet soğan,
5 diş sarımsak
imagestokatkebabitarifiresimli5ad4158d83afa
Yapılışı:
Tokat kebabı, taze kuzu eti, tereyağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve ozel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarak yapılan Tokat yoresine ait bir yemektir Ozel kebap ocaklarında yapılır
Kucuk parcalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılmak uzere bekletilir Şişlere biraz margarin surulurŞişlerin en başına et ve sebzelerin duşmemesi icin patlıcanın sap kısmı takılır Şiş uzerine bir et bir sebze ve sebze aralarına bir parca margarin ve bir iki diş sarımsak dizilir Patlıcanların kabuğu alınmaz yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar onceden hafifce tuzlanmalıdır Birkac şişe de etler mustakil olarak takılır
Kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır Fırının iki tarafında bulunan yatay bolumde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır Fırının alt kısmında bulunan şac tepsiye damlayan yağlar toplanır Ozel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır Pişen etler ve sebzeler bunun uzerine sıyrılır Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur Uzerine toplanan yağlardan gezdirilerek servise alınır
Tokat Kebabı nasıl yapılır
Tokat Kebabı yapılışı
Tokat Kebabı icin gerekli malzemeler:
1 kg Taze dana eti,
15 cay bardağı zeytin yağı,
4 adet patlıcan,
5 adet domates,
250 gr yeşil biber,
3 adet patates,
2 adet soğan,
5 diş sarımsak
imagestokatkebabitarifiresimli5ad4158d83afa
Yapılışı:
Tokat kebabı, taze kuzu eti, tereyağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve ozel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarak yapılan Tokat yoresine ait bir yemektir Ozel kebap ocaklarında yapılır
Kucuk parcalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılmak uzere bekletilir Şişlere biraz margarin surulurŞişlerin en başına et ve sebzelerin duşmemesi icin patlıcanın sap kısmı takılır Şiş uzerine bir et bir sebze ve sebze aralarına bir parca margarin ve bir iki diş sarımsak dizilir Patlıcanların kabuğu alınmaz yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar onceden hafifce tuzlanmalıdır Birkac şişe de etler mustakil olarak takılır
Kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır Fırının iki tarafında bulunan yatay bolumde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır Fırının alt kısmında bulunan şac tepsiye damlayan yağlar toplanır Ozel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır Pişen etler ve sebzeler bunun uzerine sıyrılır Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur Uzerine toplanan yağlardan gezdirilerek servise alınır