Tokat Keşkeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 büyük kase yarma( keşkeklik buğday)
- 1 su bardağı ıslanmış nohut
- 3- 4 kaşık tereyağı
- 2 kaşık et yağı( biz Tokat’ lılar don yağı deriz)
- Kemikli bir kaç modül et, bir de kemiksiz dana eti
- 2 yemek kaşığı çemen
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İsteğe nazaran pulbiber, karabiber, toz biber, kimyon ve tuz
Tokat Keşkeği Tanımı Yapılışı
- Hazırlanmasına gelirsek keşkek yapacağımız yarmaları bol bol suyla yıkıyoruz, ıslanmış nohutu ekliyoruz.
- Etlerimizi yıkayıp az yahut çok isteğe bağlı lakin bol etli olursa lezzetli olur ekliyoruz.
- 2 kaşık çemenimizi suda eritip koyuyoruz. Tokat çemenimiz meşhurdur, lakin çemen yoksa da olur. Baharatını bol atarsınız.
- Sonra tereyağ, don yağ ve sıvı yağı koyuyoruz. Sonra baharatını koyuyoruz, tuzunu suyunu ayarlayıp.
- Ocağın altını yakıyoruz.
- Sonra pişemeye yakın altı kapatılır.
- Öylece pişen tencereylede fırına sürülür veyahutta fırın tepsisine alınır üzeri kızartılır.
- Yanında turşu, ayran salata yenir. Başlıbaşına bir ana yemektir zati. Afiyet olsun????.