Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tokat Keşkeği

Tokat Keşkeği
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tokat-keskegi.jpg

Tokat Keşkeği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 büyük kase yarma( keşkeklik buğday)
  • 1 su bardağı ıslanmış nohut
  • 3- 4 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık et yağı( biz Tokat’ lılar don yağı deriz)
  • Kemikli bir kaç modül et, bir de kemiksiz dana eti
  • 2 yemek kaşığı çemen
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • İsteğe nazaran pulbiber, karabiber, toz biber, kimyon ve tuz

Tokat Keşkeği Tanımı Yapılışı

  1. Hazırlanmasına gelirsek keşkek yapacağımız yarmaları bol bol suyla yıkıyoruz, ıslanmış nohutu ekliyoruz.
  2. Etlerimizi yıkayıp az yahut çok isteğe bağlı lakin bol etli olursa lezzetli olur ekliyoruz.
  3. 2 kaşık çemenimizi suda eritip koyuyoruz. Tokat çemenimiz meşhurdur, lakin çemen yoksa da olur. Baharatını bol atarsınız.
  4. Sonra tereyağ, don yağ ve sıvı yağı koyuyoruz. Sonra baharatını koyuyoruz, tuzunu suyunu ayarlayıp.
  5. Ocağın altını yakıyoruz.
  6. Sonra pişemeye yakın altı kapatılır.
  7. Öylece pişen tencereylede fırına sürülür veyahutta fırın tepsisine alınır üzeri kızartılır.
  8. Yanında turşu, ayran salata yenir. Başlıbaşına bir ana yemektir zati. Afiyet olsun????.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt