Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tokat Usülü Kısır (Böylesini Mutlaka Deneyin)

Tokat Usülü Kısır (Böylesini Mutlaka Deneyin)
0
26

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
tokat-usulu-kisir-boylesini-mutlaka-deneyin.jpg

Tokat Metodu Kısır (Böylesini Kesinlikle Deneyin) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı dolusu kısırlık bulgur (köy bulguruda olur)
  • 3 adet orta uzunluk ufak doğranmış soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ yada zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ( yoksa yerine 1 silme yemek kaşığı domates salçası ekleyebilirsiniz)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kuru reyhan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber yada toz biber
  • 2 adet limonun sıkılmış suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 kısım taze yeşil soğan
  • 3-4 yaprak marul
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 3 iri diş sarımsak
  • Göz kararı rendelenmiş mor lahana
  • 1 kase doğranmış turşuluk kornişon
Yanında servis etmek için;
  • Nar ekşisi
  • Ayran ve turşu

Tokat Metodu Kısır (Böylesini Kesinlikle Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bulguru bir kaba alıp yıkayıp yeterlice süzelim. Bu ortada tavaya sıvı yağını ve soğanı alıp bi hoş pembeleşene kadar kavuralım.
  2. Kavrulan soğana salçayı koyup kavuralım sonrasında tuzu ve baharatları ekleyip şimdide süzülmüş bulguru ekleyip hafif harlı ateşte bi hoş karıştırıp salçaya yedirelim.
  3. Hafif kavurup tavanın altını kapatalım.
  4. Tavanın kapağını kapatıp 20 dakika boyunca hiç açmadan demlenmesini bekleyelim böylece bulgurlar demlenme buharıyla yumuşacık olacak.
  5. Demlenen bulguru bir leğene boşaltıp ortada bi karıştırarak soğumasını bekleyelim ki yeşillikleri koyarken haşlanmasın.
  6. Soğumuş bulgura 2 adet limonu sıkıp bi hoş karıştıralım.
  7. Yıkanmış süzülmüş doğradığımız yeşillikleri ek edip bi hoş karıştıralım.
  8. Yanında nar ekşişi, ayran ve turşuyla tüketebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.
Not; tokat yöresine ilişkin bi tanımda bulgur yıkanıp süzülüp kavuranda var bide bulgur yıkanmadan susuz bi formda çok hafif kavrulup yarım su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte yalnızca yeterlice karıştırıp fakat kavurmadan kapağı kapalı halde demlenme prosedürü yapanda var ben her ihtimale karşı bulguru yıkayıp süzüp kavurdum..

Tokat Yolu Kısır (Böylesini Kesinlikle Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,709Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt