Tokat Metodu Kısır (Böylesini Kesinlikle Deneyin) Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı dolusu kısırlık bulgur (köy bulguruda olur)
- 3 adet orta uzunluk ufak doğranmış soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ yada zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası ( yoksa yerine 1 silme yemek kaşığı domates salçası ekleyebilirsiniz)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı dolusu kuru reyhan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber yada toz biber
- 2 adet limonun sıkılmış suyu
- Yarım demet maydanoz
- 5 kısım taze yeşil soğan
- 3-4 yaprak marul
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 3 iri diş sarımsak
- Göz kararı rendelenmiş mor lahana
- 1 kase doğranmış turşuluk kornişon
- Nar ekşisi
- Ayran ve turşu
Tokat Metodu Kısır (Böylesini Kesinlikle Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bulguru bir kaba alıp yıkayıp yeterlice süzelim. Bu ortada tavaya sıvı yağını ve soğanı alıp bi hoş pembeleşene kadar kavuralım.
- Kavrulan soğana salçayı koyup kavuralım sonrasında tuzu ve baharatları ekleyip şimdide süzülmüş bulguru ekleyip hafif harlı ateşte bi hoş karıştırıp salçaya yedirelim.
- Hafif kavurup tavanın altını kapatalım.
- Tavanın kapağını kapatıp 20 dakika boyunca hiç açmadan demlenmesini bekleyelim böylece bulgurlar demlenme buharıyla yumuşacık olacak.
- Demlenen bulguru bir leğene boşaltıp ortada bi karıştırarak soğumasını bekleyelim ki yeşillikleri koyarken haşlanmasın.
- Soğumuş bulgura 2 adet limonu sıkıp bi hoş karıştıralım.
- Yıkanmış süzülmüş doğradığımız yeşillikleri ek edip bi hoş karıştıralım.
- Yanında nar ekşişi, ayran ve turşuyla tüketebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.
Tokat Yolu Kısır (Böylesini Kesinlikle Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı