Tombul Acı Biber Turşusu (Cin Biber Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tombul acı biber (cin biber de olur)
- 250 gram sarımsak
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1-1,5 yemek kaşığı limon tuzu
Tombul Acı Biber Turşusu (Cin Biber Turşusu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberler ve sarımsaklar yıkanıp, temizlenir.
- Büyük kavanoza hazırlıyoruz. Önce kavanozun tabanına bir avuç sarımsak koyuyoruz, sonrada biberlerin bir kısmını koyuyoruz. Bu şekilde, kavanozun altında, ortasında ve üstünde sarımsak olacak şekilde, bir sıra sarımsak biraz biber olarak kavanozu dolduruyoruz.
- Ayrıca bir kasede, sirke, tuz, limon tuzu ve biraz su (kavanoz dolacak kadar) iyice karıştırılır. Püf nokta: suyu, çeşme suyundan kullanırsanız, turşularınız daha iyi olacaktır.
- Hazırlanmış olan biber ve sarımsağın olduğu kavanoza, önce karıştırılmış olan sıvı karışım konulur, sonrasında da üzerine toz şeker konulur.
- Kavanozun ağzı kapatılır ve biraz sallanır, şekeri de rahat karışsın diye. Sonrasında serin ve karanlık bir yerde saklanır. Bir hafta sonra turşunuz yemeye hazırdır. Afiyet olsun .