teknolojiuzmani
FD Üye
Tomurcuk Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un(kontrollü konacak)
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı su
Tomurcuk Ekmekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapıyoruz.
- Su ve sütü karıştırıyoruz.
- Havuzun içersine maya ve şekerimizi ekleyip azar azar sütlü karışımı ilave ediyoruz.
- Kenardan az unu karışımın üzerine serpeliyoruz.
- Tuzu en dış kenarlara serpiyoruz.
- Bu arada mayamızda hafif kıpraşımlar başlamış olmalı.
- Tam ortadan başlayarak parmak uçlarımızla yoğurmaya başlıyoruz.
- Yumuşak bir hamurumuz olmalı.
- Üzerine bir bez kapatıp 20dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Bu arada fırın tepsimize yağlı kağıt serip üzerine az mısır unu serpelim.
- Mayalanma sonrası hamurumuzu bir iki tur katlıyoruz.Biraz daha mayalandırıyoruz.
- Fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp bir kase su koyarak ısınmaya bırakalım.
- Hamur 2 -3 katına ulaştığında ise bezelere ayırıp her bezeyi çay tabağından biraz büyük açıyoruz tek yanına ortadan kenara doğru bir çizik atıyoruz.
- Bu kestiğimiz yerden başlıyoruz kendi etrafında yuvarlamaya.
- Konik bir şekil elde edeceğiz. Dairesel kısmı yağlı kağıda gelecek şekilde dik olarak tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerini örterek 15 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Bu süre sonunda üzerlerine sütlü karışımı sürüyoruz ve ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tel üzerinde soğumaya alıp servise hazırlıyoruz. Afiyetle.