Ton Balıklı Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet lavaş
- 1 kutu ton balığı
- 3-4 yaprak marul
- 1 kase rende kasar veya mozarella
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- Biraz limon suyu
Ton Balıklı Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sosumuzu hazırlayalım.
- Bunun için tüm malzemeleri bir kaseye ilave edelim ( ezilmiş sarımsak, mayonez, hardal, bal, limon suyu, tuz ve karabiber ).
- Sosu güzelce çırpalım ve bir kenara bırakalım.
- Dürüm için önce marulumuzu elimizle biraz bölelim, lütfen bıçak ile kesmeyin.
- Lavaş ekmeğini bir tabağa koyalım ve üzerine parçaladığımız maruldan bir avuç ekleyelim.
- Üzerine süzdürülmüş konserve ton balığını ekleyelim ( 1 yemek kaşığı kadar ) onun üzerine hazırladığımız sosu ilave edelim.
- En son üzerine rende kaşar peyniri ilave ediyoruz ve sarmaya başlıyoruz.
- Bunun için lavasın iki kenarını içeri doğru katlıyoruz ( böylece yerken hiçbir şekilde içerisinde olan malzemeler akmaz ) ve elimizle biraz bastırarak sarıyoruz.
- Ortadan çapraz bir şekilde kesiyoruz ve afiyetle yiyoruz. Bunu tüm lavaşınızla yapıyoruz ve bir tabağa diziyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.