
Ton Balıklı Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 1 çorba kasesi burgu makarna (haşlamak için; su, tuz, sıvı yağ)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 tatlı kaşığı barbekü sos
- 1 kutu ton balığı (dardanel kullandım)
- 1 çay tabağı kuru domates
- 10-12 adet çekirdeği ayıklanmış siyah zeytin
- 200 gram konserve mısır
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Ton Balıklı Makarna Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak makarnayı, sıvı yağ ve tuz eklenmiş bol suda kaynatın.
- Bir tencereye 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ döküp üzerine salça, kekik, toz kırmızı biber ve tuzu ekleyin.
- Biraz kavurduktan sonra yarım su bardağı su ile kıvamını açın.
- 1-2 dakika kaynatıp içerisine makarnayı dökün ve düzgünce harmanlayın.
- Üzerine ton balığı, kuru domates, siyah zeytin, mısır ve maydanozu ekleyip güzelce karıştırın.
- Ketçap, mayonez vb. Soslar ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.