
Ton Balıklı Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kutu ton balığı
- 5 adet yumurta
- 200 gram kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı krema
- 3 yemek kaşığı konsantre domates sosu
- Tuz / biber / maydanoz
Ton Balıklı Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları çırpıp kremayı ekleyin.
- Domates sosunu da ekleyin çırpmaya devam edin.
- Diğer malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.
- Sonra kek kalıbına koyun.
- 180°’de benmari usulü 1 saat pişirin. Ben mari özetle gıdanın içinde bulunduğu kabın su dolu başka bir kap içine oturtularak alttaki suyun buharıyla yavaş yavaş pişirilmesi işlemidir.
- 45 dk alüminyum folyo ile pişirilir son 15 dakikası alüminyum kağıtı alınır ve üzeri kızardıktan sonra soğumaya bırakın .
- En az 6 saat veya 1 gece buzdolabında dinlendirin.