Tonbalıklı Zerdeçallı Makarna Tanımı İçin Gereçler
- Yarım paket makarna
- 2 tatlı kaşığı zerdeçal
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 4 kısım dereotu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 paket ton balığı
Tonbalıklı Zerdeçallı Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Makarnalarımızı tuzlu suda klasik haşlıyoruz.
- Yumuşamaya başladığında suyuna zerdeçal atıyoruz ve güzelce haşlanana kadar ocakta tutup daha sonra süzüyoruz.
- Bir tavada soğanları ve biberleri tereyağında soteliyoruz çok sert kalmayacak lakin öldürmeyeceğizde.
- Soteledikten sonra dereotu, tuz ve karabiber ekleyin.
- Makarnamızı tabağımıza alıyoruz. Üzerine sote sosumuzu gezdiriyoruz ve son olarak ton balıklarında ekleyip sunuma hazırlıyoruz afiyet olsun ????.